Rutger Messerschmidt schittert in drs. Down

ROOSENDAAL – Roosendaler Rutger Messerschmidt (26) schittert momenteel in het theaterstuk Drs. Down. Afgelopen zaterdag 30 december deed het theatergezelschap Roosendaal aan en stonden ze op de planken van Schouwburg De Kring. Messerschmidt gaf een extra lokaal tintje aan de avond. Na afloop was er een groot applaus en een warm en enthousiast “Roosendaal” door de Roosendaalse hoofdrolspeler.

Drs. Down is een muziektheaterstuk dat geschreven is door Ivo Niehe. De 21-jarige Nando Liebregts uit Boxtel speelt Lucas, een jongen met het syndroom van Down die wil gaan studeren. Rutger is zijn beste vriend Tom. Vanaf het eerste moment worden bezoekers van het stuk megenomen in de wereld rondom Down. Van vertwijfelde ouders, terughoudende leraren, pestgedrag en de liefde. Ivo Niehe schreef het verhaal na zijn interview met de Spanjaard Pablo Pineda Ferrer, hoogstwaarschijnlijk de enige ‘down’ ter wereld met een universitaire graad.

Reageer