Nieuw Mosselfeest op de Markt

ROOSENDAAL – Vanuit de ambitie om Muziekvereniging Roosendaal te steunen met de opbrengst, organiseert Rotary Roosendaal, op 10 september het ROtary Mosselfeest op de Markt in RoosendaalIedereen is welkom om tussen 16.00 – 20.00 uur te komen proeven van deze heerlijke Zeeuwse zaligheden. Rotary Roosendaal slaat voor de organisatie van dit nieuwe evenement de handen ineen met enkele horecazaken aan de Mark.. Op het terras van El Corazon (Markt 36-38) worden de maaltijden verkocht en uitgeserveerd.

“Door de enorme culturele bijdrage aan de stad verdient Muziekvereniging Roosendaal dan ook alle aandacht en ondersteuning van onze club. Rotary Roosendaal wil zich dan ook inzetten voor Muziekvereniging Roosendaal en haar muzikanten. En dit willen wij samen doen met alle Roosendalers die de muziek ook een warm hart toedragen”, aldus Hans Traets namens de organisatie.

Over het doel
Rotary Roosendaal ondersteunt dit jaar Muziekvereniging Roosendaal. Bij deze jonge vereniging kan iedere individuele muzikant een plek vinden waar hij of zij zich thuis voelt doordat meerdere orkesten met verschillende ambities in één vereniging samen zijn. Als Muziekvereniging is het maken van muziek de basis maar Muziekvereniging Roosendaal kijkt ook naar culturele verbreding en verbinding in en met de stad. Zeker op het vlak van cultuureducatie vinden zij het belangrijk een rol te kunnen spelen. Natuurlijk op de eerste plaats voor de startende muzikanten. Omdat een structurele basisinfrastructuur voor muziekopleiding in Roosendaal afwezig is, heeft Muziekvereniging Roosendaal de toekomstbestendigheid van het opleiden van muzikanten onder professionele begeleiding tot speerpunt benoemd zodat nieuwe generaties blaasmuzikanten blijven komen.

Cultureel van belang
Muziekvereniging Roosendaal is cultureel gezien van groot belang voor onze stad. Door hun verbondenheid met de stad en de gemeente verhogen zij de belevingswaarde en het leefklimaat van Roosendaal. Denk aan de (basis)schoolprojecten zoals ‘De Soundtrip Experience’, ‘De gelaarsde kat’ en ‘The Clash of the High Schools’. Maar ook de cultuurmaatschappelijke bijdrage door het bevrijdingsconcert en het meespelen met de avondvierdaagse en niet te vergeten de intocht van Sinterklaas.

Koop bonnen voor het goede doel
Voor dit ROtary Mosselfeest 2017 moeten vooraf mosselbonen worden besteld voor 25,00 euro per persoon, omdat de mosselen voor die dag nog moeten worden ingekocht. De mosselbonnen kun je bestellen via rotarymosselfeest@gmail.com. De Mosselbonnen zijn ook direct te koop bij het VVV kantoor van Roosendaal.

Reageer