Bij de dood van een markante stadsschrijver

ROOSENDAAL – Met zijn onafscheidelijke Franse baret was hij een opvallende verschijning in de stad. Zijn altijd aanwezige vrolijke lach en het feit dat hij nooit verlegen zat om een gespreksonderwerp, maakten van Paul Schepers een graag geziene Roosendaler. Dinsdagavond is hij op 76-jarige leeftijd plotseling overleden. Paul Schepers had ‘de krant’ (eerst Brabants Nieuwsblad en later BN DeStem) als spreekbuis. Hij was dan weliswaar niet in dienst bij het regionale dagblad, hij schreef als correspondent wekelijks vele verhalen. Zo werd hij tot chroniqueur van het leven in stad en ommelanden. Nooit deed de redactie een vergeefs verzoek op deze wandelende encyclopedie van Roosendaal. Menigmaal kwam hij terug van een klus met een handvol tips over gebeurtenissen in de stad die nog bij niemand bekend waren. Want Paul schreef niet alleen, hij nam waar, luisterde en legde verbanden die alleen een insider wist te leggen.

Hij was alweer heel wat jaren met pensioen, en veel Roosendalers zullen vergeten zijn dat Paul Schepers in zijn werkzame leven ook het nodige heeft geschreven, onder meer als voorlichter van een deelgemeente in Rotterdam. Maar sinds zijn pensionering was hij meer dan ooit actief in Roosendaal, niet alleen als dagbladcorrespondent, maar ook als bestuurslid van tal van clubs en als motor van het Huis van de Westrand – in de wijk waar hij woonde. Een wijk die hij te vuur en te zwaard verdedigde, ook tegen de beroemde oud-wijkbewoner Jesse Klaver, die de Westrand een ‘probleemwijk’ noemde.

Begin dit jaar legde hij zijn correspondentschap neer. De laatste jaren was zijn gezondheid afgenomen, als gevolg van steeds ernstiger nierproblemen. Driemaal per week moest hij aan de dialyse, hij verzwakte, totdat het perspectief van een nieuwe nier in beeld kwam. Die nier kreeg hij vorige week en via facebook liet hij weten dat hij zich als herboren voelde. Een nieuw leven lachte hem tegemoet. Het heeft niet zo mogen zijn. Enkele dagen na zijn 76-ste verjaardag kwam aan een mooi leven van een prachtige Roosendaler een plots einde.

Paul Schepers was de partner van Guusje, hij had twee kinderen en drie kleinkinderen.

2 Comments

Reageer