Golftrofee met Braziliaanse pakkerds

ROOSENDAAL – Een stralende dag, een prachtige baan en een goed doel. En heel veel Braziliaanse zoenen van Mari, de studente die een jaar lang te gast is bij Rotaryclub Roosendaal en die de prijswinnaars als een soort rondemiss verraste met dikke pakkerds.

Dat waren de belangrijkste ingrediënten van strijd om de Roosendaalse Rotary Golftrofee. De schitterende accommodatie van Golfclub Wouwse Plantage vormde het decor van een ontspannende dag, waarop de deelnemers gemiddeld veertien kilometer aflegden. Uiteindelijk sleepte een van de golfteams van ESJ Accountants & Belastingadviseurs de trofee in de wacht.
Grootste winnaar waren echter Renée en Frans van de Beesten Boel, een vrijwilligersproject dat dementerende ouderen ontspanning biedt door een bezoek van een complete menagerie met uiteenlopende huisdieren.

Gemiddeld twee maal per maand bezoekt het echtpaar Den Hollander met een kudde makke knuffeldieren (konijnen, poezen, honden zelfs een pony, ezel, een waterschildpad en een mini varken), woonvoorzieningen voor dementerenden in heel West-Brabant. De bewoners genieten volop van de dieren die rondlopen en die zij kunnen aaien en knuffelen. “Het is aangetoond dat de mensen na ons bezoek beter slapen, rustiger zijn en nog dagenlang nagenieten van hun contact met de dieren” vertelde Renée nadat ze uit handen van Rotary-voorzitter Thijs Kaas een cheque met de opbrengst van het toernooi (€ 4500) in ontvangst had genomen.

Dat geld is bij elkaar gesprokkeld door de verkoop van ‘flights’ (startbewijzen), door een veiling van een door de Roosendaalse kunstenares Peet Quintus geschilderd golfwerk op molendoek (dat 600 euro opbracht) en door de verkoop van zogeheten ‘cash holes’, waar golfers tegen betaling van tien euro een poging konden wagen met één slag op de green te komen.

Reageer