Creatieve aanpakkers schudden Roosendaal op

ROOSENDAAL Twee creatieve aanpakkers gaan Roosendaal de komende tijd kunstzinnig opschudden. Het zijn culturele vaandeldragers, die door kwartiermaker Allies Swinnen en een kleine selectiecommissie zijn uitgenodigd om de werkzaamheden van het Cultuurnetwerk Roosendaal nader vorm te geven.

Debbie den Besten heeft – zo laat ze weten – als passie jonge mensen in beweging te krijgen om de wereld mooier te maken. Waarbij jongeren op economisch en cultureel gebied een bijdrage leveren aan de maatschappij door te ondernemen in het netwerk dat dicht bij huis begint. Voor Cultuurnetwerk Roosendaal wordt ze jongerenspecialist, die zich gaat richten op de realisatie van twee projecten: een shortfilmfestival in de etalages van de binnenstad en de inrichting van ‘tussenruimtes’ voor kunstprojecten van en voor jongeren.

Willemijn van Drunen is een Brabantse die al veel van de internationale kunstenwereld heeft gezien. Ze vertelt enthousiast over haar entree in Roosendaal: “‘Houdoe!’ riep de dame van de OV-fietsverhuur op Centraal Station Roosendaal me na. Ik trapte weg met een glimlach, een nieuw te ontdekken stad in. Als geboren Brabander ben ik voor deze klus terug in mijn eigen provincie. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met de Roosendalers in de rol van creatieve aanpakker mee te gaan bouwen aan Cultuurnetwerk Roosendaal. Ik doe dat vanuit mijn bedrijf metWilskracht (www.metwilskracht.nl), waarmee ik sinds 2010 projecten uitvoer bij musea en andere culturele opdrachtgevers, zoals het Rijksmuseum Amsterdam, Museumnacht010 of het Mauritshuis.”
Dat zijn stevige referenties, waarmee Roosendaal zijn voordeel kan opdoen.

Wie wat meer te weten wil komen over de werkzaamheden en vorderingen van de projecten van het Cultuurnetwerk Roosendaal, kan op 12 en 26 juni (van 19.30 tot 21.30 uur) een kijkje nemen in het stadskantoor. Dan zijn er centrale werkavonden waarop iedereen van harte welkom is.

Reageer