Cabaret en muziek voeren boventoon in De Kring

ROOSENDAAL – Jochem Myjer, Guido Weijers, Marc-Marie Huijbregts en wellicht – en zeker bij succes deze week in Kiev – O’G3NE moeten het komend seizoen de kaskrakers worden voor schouwburg De Kring. Voor de drie populaire cabaretiers kunnen liefhebbers per persoon slechts maximaal vier toegangskaarten bestellen. Voor alle andere theatervoorstellingen geldt die beperking niet.

Loopt het voor Jochem Myjer straks (op 19 mei begint de kaartverkoop) net zo storm als voor Philippe Geubels het afgelopen seizoen? Geubels stond op 23 maart op de planken in Roosendaal, zijn optreden was binnen tien minuten uitverkocht. En dan te bedenken dat hij een jaar of vier geleden nog in de kleine zaal optrad! Wat televisie met roem kan doen. In elk geval kunnen de fans van de gelukkig van een ernstige aandoening herstelde en weer helemaal de oude Myjer extra hoop koesteren, want de hyperactieve cabaretier komt liefst drie avonden in De Kring. Op 20, 21 en 22 maart speelt hij ‘Adem in, adem uit’, een show die nu al op vele plaatsen uitverkocht is. Op zaterdag 14 oktober gaat dit programma in Carré in première.
Dat blijkt allemaal uit de nieuwe seizoensagenda van de Roosendaalse schouwburg. Het totaal aantal voorstellingen is iets toegenomen, van 187 naar 196. De toename geldt vooral voor optredens in de grote zaal, in de kleine zaal staan dit jaar – net als in het seizoen 2016-2017) tachtig voorstellingen, de (dit jaar succesvolle) dinsdagmiddagprogramma’s niet meegerekend. Opvallend is de stijging van het aantal muziekvoorstellingen, met bijna twintig procent (van 48 naar 57). Een deel daarvan komt voor rekening van artiesten of ensembles uit de stad of de omgeving. Zo staat op 7 oktober de Roosendaalse band Sooph (geformeerd rondom zangeres Sophie Mol) met een volwaardig feestprogramma inclusief eten en gastoptredens in de kleine zaal. Gelijktijdig verzorgt fanfare St. Caecilia uit Hoeven samen met onder anderen muzikale duizendpoot Co Vergouwen de humoristische show Hete Bliksem! In de grote zaal. Muziek en cabaret samen vormen meer dan de helft van de programmering van De Kring.

De Kring biedt enkele voordeelarrangementen aan. Het kleine-zaalabonnement biedt zeventig voorstellingen in de kleine zaal voor een all-inprijs van 175 euro. Het afgelopen jaar hebben van dit abonnement tientallen theaterliefhebbers gebruik gemaakt. Gemiddeld bezochten ze meer dan dertig kleine-zaalvoorstellingen per persoon (voor dus minder dan 6 euro per voorstelling, terwijl een los kaartje toch gauw 20 euro kost). De prijs is overigens hoger dan die van vorig jaar, want toen kreeg je voor hetzelfde geld ook nog een gratis consumptie. Dat aanbod kon volgens de Kringdirectie niet langer stand houden, dat zou de kwaliteit van de programmering op termijn uithollen.
Ook biedt het theater een passe-partout aan voor zes zondagochtendconcerten en zes dinsdagmiddagvoorstellingen (beide: zes voorstellingen voor de prijs van vijf). Ook de verkoop van deze arrangementen gaat op 19 mei om 10 uur van start. Nu al waarschuwt De Kring voor topdrukte op dat tijdstip, waardoor de server overbelast kan raken en het gemoed van een hondstrouwe fan die een kaartje wil bemachtigen oververhit.

Nieuw is de Sirenesale, die liefhebbers in staat stelt op de eerste maandag van de maand vanaf 12 uur met vijftig procent korting een honderdtal kaarten te reserveren. Voor alle acties, de losse-kaartverkoop en arrangementen geldt: op = op.

Reageer