Vrijwilligers laten zich bijscholen als gastdocent

ROOSENDAAL – Deze week hebben zich 13 vrijwilligers van Rotary Roosendaal en Donkenland door Amref Flying Doctors laten bijscholen over het water- en sanitatieproject. De vrijwilligers zullen in de week van 6 maart optreden als gastdocent op de scholen Klaverweide, Kroevendonk, Cortendijck en Saffier, om kinderen te informeren over de noodzaak van de hulp en de actie Wandelen voor Water op 22 maart 2017.

Er is in Ethiopië vaak een gebrek aan schoon drinkwater, rioleringssystemen en vuilnisophaaldiensten. Dit zorgt voor grote gezondheidsproblemen. Veel kinderen worden ziek of gaan dood, omdat er geen schoon drinkwater voor hen is. Amref Flying Doctors kan dit oplossen met haar programma: “Schoon water: een zaak voor iedereen!”. Dit is een project dat zorgt voor schoon water, de juiste kennis over goede hygiëne en veilig gebruik van water. De Rotaryclubs spannen zich samen met de leerlingen van de Roosendaalse basisscholen in Kortedijk in voor het inzamelen van geld voor het doel. De 200 leerlingen lopen 6 kilometer met een rugzak gevuld met 6 liter water. Dat is de gemiddelde afstand die een kind in een ontwikkelingsland moet afleggen om aan schoon drinkwater te komen. De vers geschoolde vrijwillige docenten gaan samen met de leerlingen deze sponsoractie met gastlessen goed voorbereiden.

Leerlingen krijgen op een eigentijdse en interessante manier kennis en informatie over het goede doel, de achtergronden en natuurlijk ook tips hoe sponsoren uit te nodigen om hun deelname aan wandelen voor water met een geldelijke bijdrage te steunen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/rotaryinactie/

 

Reageer