Jaloezie om glad of gerimpeld

ROOSENDAAL – Oneffenheden in de bestrating op de Markt in Roosendaal, worden weggewerkt. Dat laat wethouder Saskia Schenk (Roosendaalse Lijst) weten aan gemeenteraadslid Jac Wezenbeek (VVD). Die had eerder opgemerkt dat ze op de oude Markt jaloers zijn op de ondernemers van de Nieuwe Markt vanwege het strakke plaveisel op dat vernieuwde plein. Dank je de koekoek! Ze hebben op de Nieuwe Markt jaren in ellende gezeten.

Schuddebuikend
Eerst een afzichtelijk plein zonder enige sfeer. Vervolgens jaren in de rotzooi voor de aanleg van een parkeergarage. Na die ellende weer dat afzichtelijke plein en nu ze het eindelijk eens hebben aangekleed (of het mooi is, is een tweede), en ze uit de rotzooi zijn, nu begint de buurman te jeremiëren. Misschien kan Jac eens op zijn racefiets springen en via de Badhuisstraat naar de zuidzijde van de Westrand rijden. Te voet kan hij ook gaan, ook voor voetgangers is het daar niet veilig. Of hij kan een fietstochtje maken langs de Burg. Schneiderlaan, wortelgroei zorgt er daar voor dat je schuddebuikend vooruitkomt. Het zijn twee willekeurige voorbeelden, maar de stad is bezaaid met voetgangers- en fietsonvriendelijk bestrating.

Glad of gerimpeld
Ik moest ook denken aan de tijd dat ik als dienstplichtige werd opgeleid tot cavalerieofficier. Jong was strak en gepolijst; oud was grijs en rimpelig. Ik was op zeker moment kornet (vaandrig, maar dan bij de paarden). Met stip. Een gerimpelde stip, droeg ik op mijn schouder. Gladde stippen waren voor de adjudanten, de hoogste onderofficieren. Zei de adjudant: “Da’s het verschil: een kornet heeft een gerimpelde stip en een gladde zak; een adjudant een gladde stip en een gerimpelde zak…”.

Reageer