Fietspad of autoweg?

WOUWSE PLANTAGE – Het afgelopen najaar in gebruik genomen fietspad langs de grens bij Wouwse Plantage, blijkt ook een geliefde autobaan te zijn. Doordat de Hollandsedreef, een zandweg waarover auto’s mogen rijden, na regenval bijzonder drassig is, wijken chauffeurs uit naar het fietspad. Fietsers en wandelaars moeten dan geschrokken terzijde springen om een aanrijding te voorkomen. “Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!’, zegt Nispenaar Rogier Verhoeven.

Het VVD-gemeenteraadslid heeft de kwestie onder de aandacht gebracht van het college van burgemeester en wethouders. ‘Er staan wel paaltjes om te voorkomen dat de auto’s op het fietspad gaan rijden, maar dat blijkt niet te volstaan.’ Hij wil dan ook een deugdelijker afscheiding van zandweg en fietspad en geeft terloops in overweging de zandweg te verharden.

Reageer