De bedden worden opgemaakt

ROOSENDAAL – De vrieskou is nog maar net uit de lucht, of de eerste tekenen van het aspergeseizoen dienen zich aan. Dit plaatje werd geschoten langs de Zundertseweg, net op Schijfs grondgebied. Aspergeboer Arno Mouwen van Aspergehof Nederheide is bezig met het ‘opruggen’ van de akker waarop de asperges groeien. Twaalf hectare asperges heeft Mouwen, hij verwacht in april te kunnen gaan oogsten. Mouwen verkoopt de meeste en de beste van zijn asperges rechtstreeks aan de consument.

Daarvoor – en ook voor de verkoop van aardbeien – heeft hij dit jaar drie verkooppunten: de boerderijwinkel ‘aan huis’, een pop-upwinkel in winkelcentrum Tolberg en – nieuw – een winkel in het hart van De Roselaar. Mouwen: ‘De plannen zijn uitgewerkt. We zoeken wel nog goed verkooppersoneel. Een mooie baan voor zelfstandige en ondernemende types vanaf 20 jaar. Gedurende drie maanden (april, mei, juni), met flexibele werktijden. Wie de uitdaging aan wil gaan, kan zich bij de Nederheide (www.aspergehof.nl) melden.

Reageer