“Pas op” voor de eikenprocessierups

ROOSENDAAL – De wie? De eikenprocessierups. Hij is er weer. “Boeiend”, is de reactie van velen. Maar het beestje zorgt toch jaarlijks voor behoorlijk wat overlast en daarmee is de omgang met de aanwezigheid ervan wel degelijk rekening te houden. De eerste rupsen zijn alweer gezien op bedrijventerrein Borchwerf. De haartjes van de rupsen kunnen bij contact jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen of luchtwegen veroorzaken.

GGD en gemeente waarschuwen voor de aanwezigheid van de rups. Gemeente zegt er alles aan te doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. In park Vrouwenhof, bomen aan de Strausslaan, Plantagebaan, Onyxdijk, Rucphensebaan, Bovendonk, Zundertseweg, Visdonk, Langdonk en achter het Visdonktunneltje, de Engelselaan en Thorbeckelaan kan de rups voorkomen.

Bij bezoek aan ‘risicogebieden’, zoals GGD ze noemt, kunnen fietsers en wandelaars het best zorgen voor goede bedekking van de hals, armen en benen.

Reageer