Gemeente wil van stadion Sportpodium maken

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal wil flink investeren in het leegstaande voetbalstadion aan de Borchwerf. “Een sportpodium met wielerbaan in het voormalige RBC stadion is een goede ontwikkeling voor Roosendaal én de hele regio West- Brabant. De baan biedt ruimte voor het trainen van zowel jonge toptalenten als voor amateurrenners. Op termijn kunnen we in het Sportpodium nationale en internationale wedstrijden houden. Een Sportpodium én  een evenementencomplex vullen  elkaar aan.”, aldus wethouder Toine Theunis. Het college van B&W vraagt aan de provincie om een bijdrage van 2 miljoen euro uit de subsidiepot Sportplan Brabant 2016. De plannen voor het Sportpodium gaan uit van gedeeltelijke ontmanteling van het voormalige RBC stadion. De oost, west en zuid tribune gaan weg, de noord tribune blijft bestaan. Tegen het hoofdgebouw komt een kleinere en daardoor efficiëntere sporthal, waarin een wielerbaan van 250 meter wordt gerealiseerd. De oppervlakte van de hal bedraagt 4.950 m² (55m x 90m).

Reageer