Registreren | Inloggen

“Er moet nodig iets gaan gebeuren in de binnenstad”

Er zijn ook al tal van acties gevoerd tegen de leegstand van winkels en kantoorpanden.

ROOSENDAAL – Ze hadden gerekend op een kleine groep geïnteresseerden, maar de opkomst in de leegstaande winkel aan de Nieuwe Markt was overweldigend. Vastgoedeigenaars zoals Jan Vermunt en Meterwoon waren er, maar ook Aramis en diverse politici. De leegstand in de Roosendaalse winkel- en kantorenmarkt is enorm. Al eerder scheef DagRoosendaal.nl over de bedenkelijk hoge positie van Roosendaal in de ranglijst van de steden met de hoogste leegstandscijfers.  De immer strijdbare politici van Nieuwe Democraten en VLP spraken rake woorden uit tijdens de bijeenkomst en riepen het college van B&W op om snel met kordate maatregelen te komen. “Er moet hoog nodig iets gaan gebeuren”, vertelt Jan Vermunt, die zelf behoorlijk wat panden in de binnenstad verhuurt. De suggestie om de huren naar beneden bij te stellen, worden door de vastgoedbezitters afgedaan met een discussie over marktconformiteit en afwaardering van panden. het is de vraag of politiek en markt zich nog op tijd gaan vinden in Roosendaal, voordat deze stad volledig is ingehaald door de omliggende gemeenten.

Foto's bij dit artikel

2 reacties

 1. Dan zijn er ook nog de nieuwbouw projecten op het industrieterrein waar ik altijd vraagtekens bij heb… Eerst een giga loods bouwen om er vervolgens een NET zo groot reclamebord op te plakken:” Tehuur!”

 2. Bij een bouw aanvraag informatie over een bestemmingsplan kom je niet verder dan de balie
  het ging om het stukje raadhuisstraat wat aansluit aan de burgerhoutsestraat waar al veel
  winkels leeg staan en in het rapport van Riek Bakker geen winkel functie meer moet hebben.
  Wij hadden plannen om huur senior appartementen te bouwen maar niemand wil je te woord
  staan of hier alleen mogelijk heden voor zijn,
  Prachtige rapporten maken er iets mee doen ho maar.

  Hans Hagers

Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.