Gesteggel over politieke kosten college en raad

ROOSENDAAL – De oppositiepartijen Nieuwe Democraten (ND) en Vrije Liberale Lijst (VLP) willen dat het college van burgemeester en wethouders de kosten van diverse politieke “bijeenkomsten en pretreisjes” rapporteert. Nadat in eerste instantie de VLP op de proppen kwam met raadsvragen over het onderwerp, legt ook Ton Schijvenaars dezelfde reeks vragen weg bij het college. De beide partijen willen graag weten waarom er bijvoorbeeld gemeenschapsgeld besteed wordt aan reisjes naar Brussel en China, of de raadsleden die hun verloren geraakte iPad zelf moeten terugbetalen en wat het politieke weekend in Hilvarenbeek kost. Waarbij Schijvenaars aantekent dat hij de negatieve benadering van de VLP afkeurt. Schijvenaars stelt voor dat de VLP de fractie opdoekt, om daarmee ongeveer een ton per jaar aan gemeenschapsgeld zou besparen.

Reageer