Stadion RBC gebarricadeerd tegen vandalisme

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal is na de uitspraak van het faillissement van RBC officieel eigenaar van het stadion en wil voorkomen dat er zaken in het stadion vernield worden. Er zijn inmiddels borden rond het stadion geplaatst met daarop de tekst ‘verboden toegang’. Verdere maatregelen zijn nog niet genomen. Donderdag wordt gekeken of het stadion dichtgetimmerd wordt. De rechtbank in Breda heeft RBC Roosendaal woensdagmiddag om 14.30 uur failliet verklaard. Het is de club en later enkele investeerders, niet gelukt de schuld van 1,6 miljoen op tafel te leggen. RBC kan in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank. In hoeverre de groep investeerders die de afgelopen dagen met man en macht nog hebben gepoogd een uitweg voor de club te vinden, nog iets gaat doen met de failliete boedel moet de komende dagen blijken. De curator heeft daarbij de regie in handen. De groep rond ondernemer John Heijnen en Jan Pollemans wilde daarover woensdag nog niets kwijt.

Reageer