Roosendaalse roos weer in beeld

ROOSENDAAL – Roosendaal brengt de Roosendaalse roos weer in beeld. Maandagmiddag zijn de eerste Roosendaalse rozen geplant in het perk bij de boom naast het standbeeld van de Tullepetaon op de oude Markt. Burgemeester Jacques Niederer en wethouder Toine Theunis gingen aan de slag om de eerste rozen te planten.  Voordat het zover was, mocht Cuny Suselbeek een speciaal door haar voor deze gelegenheid gemaakt gedicht over deze bijzondere rode roos voordragen. De Roosendaalse is ook de initiatiefneemster van de gedichtenroute in het Emile van Loonpark, die onlangs werd geopend. Haar gedicht krijgt een vaste plek bij het bloemperk rondom de boom nabij de Tullepetaon.

Burgemeester Niederer en wethouder Toine Theunis zetten hun beste beentje voor en onder toezicht van Peter Nieuwkoop van de gemeente (openbare ruimte) pers en overige belangstellenden plantten zij de eerste Roosendaalse rozen. Wie Roosendaal een bezoek brengt, kan straks niet meer om de rozen heen, die op in het oog springende locaties komen zoals belangrijke wegen en pleinen. Behalve in het perk bij de Tullepetoan, zijn er maandag ook rozen geplant bij de Sint Jan en op de Bloemenmarkt.

Reageer